IPL hårfjerning: Topp 6 beste for bruk hjemme i 2024

Langvarige resultater
Skånsom behandling for huden
Enkelt å bruke hjemme
Redusert hårtykkelse
Julie
Research
Oppdatert: 
Disclaimer
Produktene vi presenterer er grunnlagt på analyser og forskning. Det er viktig å merke seg at mange av produktene vi inkluderer kommer fra våre kommersielle samarbeidspartnere. Artikkelen kan derfor regnes som en annonse. For mer info om hvordan dette påvirker rekkefølgen, les her.

Våre topp 3 favoritter

Det finnes en rekke ulike hårfjernere på markedet, men langt fra alle er verdt pengene de krever. Derfor har vi tatt en grundig gjennomgang av de ulike produktene og kommet frem til det vi anser som de beste alternativene. Disse kan du lese mer om i avsnittene nedenfor. Om du lurer på hvordan vi har vurdert disse, kan du lese om dette på vår side om testmetodikk.

1. IVISKIN G3 IPL Hårfjerner

1. IVISKIN G3 IPL Hårfjerner
2590,-

IVISKIN G3 er en IPL hårfjerner som tilbyr en rekke funksjoner. En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene er IceShield™-teknologien, som er utviklet for å kjøle ned huden rundt området som mottar lyspulsbehandlingen. Dette bidrar til å gjøre behandlingen mer behagelig og skånsom mot huden. IVISKIN er for øyeblikket den eneste leverandøren av denne teknologien i Norge.

Enheten har fem forskjellige lyspuls-nivåer, noe som gir brukeren muligheten til å tilpasse behandlingen etter eget behov. IVISKIN G3 er også utstyrt med en kapasitet på 900 000 lysimpulser, noe som gir en forventet levetid på opptil 20 år for enheten.

IVISKIN G3 er designet for å kunne brukes på de fleste kroppsdeler og er utformet for å være skånsom mot huden. Dette gjør den til et potensielt valg for de som søker en hjemmebehandling for hårfjerning. IVISKIN tilbyr en fornøydgaranti på alle sine produkter, noe som gir brukerne muligheten til å teste hårfjerneren over en periode på 100 dager.

IVISKIN G3 er CE-merket og laget av ABS plast. Den veier 250g og har et IPL-vindu på 3 cm x 1 cm. Den er ikke trådløs og bruker et støpsel med 100 – 240V. Den kan oppbevares i temperaturer på 5 – 35*C. Det er viktig å merke seg at mens IVISKIN G3 kan brukes på de fleste kroppsdeler, bør sensitive områder som øyne, ører og nese unngås.

Fordeler

Smertefri og skånsom behandling
100% fornøydgaranti
5,5 J/cm2 energinivå
900 000 lysimpulser

Ulemper

Ikke like mye tilbehør som andre konkurrenter
Mangler eget håndtak

IVISKIN G3 IPL Hårfjerner - Overlegen hårfjerner med unik IceShield-funksjon

Få beste tilbud
Annonsørlenke

2. IVISKIN G4 IPL Hårfjerner

2. IVISKIN G4 IPL Hårfjerner
3190,-

IVISKIN G4 er en IPL hårfjerner som tilbyr en rekke funksjoner. Den har 9 forskjellige lyspuls-nivåer, noe som gir brukeren muligheten til å tilpasse behandlingen etter eget behov. I tillegg til dette, kommer IVISKIN G4 med en nyutviklet IceShield™-funksjon som kjøler ned huden rundt lyspulsbehandlingen. Dette bidrar til å gjøre behandlingen mer behagelig og skånsom mot huden. IVISKIN er for øyeblikket den eneste leverandøren av denne teknologien i Norge.

Enheten har en kapasitet på 600 000 lysimpulser, noe som gir en forventet levetid på opptil 10 år for enheten. IVISKIN G4 er designet for å kunne brukes på de fleste kroppsdeler og er utformet for å være skånsom mot huden. Dette gjør den til et potensielt valg for de som søker en hjemmebehandling for hårfjerning. IVISKIN tilbyr en fornøydgaranti på alle sine produkter, noe som gir brukerne muligheten til å teste hårfjerneren over en periode på 100 dager.

IVISKIN G4 er CE-merket og laget av ABS plast. Den veier 380g og har et IPL-vindu på 3,2 cm x 1,2 cm. Den er ikke trådløs og bruker et støpsel med 100 – 240V. Den kan oppbevares i temperaturer på 5 – 35*C. Det er viktig å merke seg at mens IVISKIN G4 kan brukes på de fleste kroppsdeler, bør sensitive områder som øyne, munn og nese unngås.

Fordeler

600 000 lysimpulser
100% fornøydgaranti
5,5 J/cm2 energinivå

Ulemper

Ikke trådløs
Kunne vært et større IPL-vindu

IVISKIN G4 IPL Hårfjerner - Et veldig godt alternativ med 9 ulike lysimpulsnivåer

Få beste tilbud
Annonsørlenke

3. IVISKIN G2 IPL Hårfjerner

3. IVISKIN G2 IPL Hårfjerner
2190,-

IVISKIN G2 er en IPL hårfjerner som tilbyr en rekke funksjoner. Den har 5 forskjellige lyspuls-nivåer, noe som gir brukeren muligheten til å tilpasse behandlingen etter eget behov. Enheten har en kapasitet på 500 000 lysimpulser, noe som gir en forventet levetid på opptil 15 år for enheten.

IVISKIN G2 er designet for å kunne brukes på de fleste kroppsdeler og er utformet for å være skånsom mot huden. Dette gjør den til et potensielt valg for de som søker en hjemmebehandling for hårfjerning. IVISKIN tilbyr en fornøydgaranti på alle sine produkter, noe som gir brukerne muligheten til å teste hårfjerneren over en periode på 100 dager.

IVISKIN G2 er CE-merket og laget av ABS plast. Den veier 200g og har et IPL-vindu på 3,5 cm x 1,5 cm. Den er ikke trådløs og bruker et støpsel med 100 – 240V. Den kan oppbevares i temperaturer på 5 – 35*C. Det er viktig å merke seg at mens IVISKIN G2 kan brukes på de fleste kroppsdeler, bør sensitive områder som øyne, munn og nese unngås.

Fordeler

500 000 lysimpulser
100% fornøydgaranti
Helt smertefritt

Ulemper

Færre lyspuls-nivåer enn G3 og G4
Ingen kjøleteknologi som IceShield

IVISKIN G2 IPL Hårfjerner - En god lyspulsbasert hårfjerner

Få beste tilbud
Annonsørlenke

IPL hårfjerning, også kjent som Intense Pulsed Light, er en teknologi som har blitt stadig mer populær de siste årene. Dette skyldes dens effektivitet i å redusere hårvekst, samt de reduserte kostnadene for behandlingen sammenlignet med dens nærmeste konkurrent, laser hårfjerning. Denne metoden er en innovativ måte å behandle uønsket hår på, og gir langvarige resultater for de som ønsker en smidig og hårfri hud.

IPL-teknologien fungerer ved å sende korte lyspulser gjennom huden, der det absorberes av hårsekkene. Lyspulsene skaper varme, som bryter ned hårsekkene og forhindrer hårvekst. Dette gjør at hårene til slutt faller ut, og etterlater huden glatt og hårfri. Behandlingen kan brukes på de fleste deler av kroppen, inkludert ansiktet, beina, armene, ryggen og bikini-området.

Det er viktig å merke seg at IPL hårfjerning fungerer best på mørke hår og lys hud, ettersom kontrasten mellom hår og hud gjør det lettere for lyspulsene å nå hårsekkene. For personer med lysere hår eller mørkere hudtoner, kan det hende at flere behandlinger er nødvendige for å oppnå ønskede resultater. Samtidig er det viktig å huske på at IPL ikke er en permanent løsning, og det kan hende man må gjennomføre regelmessige vedlikeholdsbehandlinger for å opprettholde en hårfri hud.

Fordelene med IPL hårfjerning

IPL hårfjerning, også kjent som Intense Pulsed Light-terapi, er en populær metode for å redusere uønsket hårvekst. Det er flere fordeler ved å velge denne metoden for hårfjerning, som inkluderer:

Effektivitet: IPL hårfjerning er effektiv på en rekke hårtyper og hudtoner. Denne metoden bryter ned hårsekkene ved hjelp av lysenergi, noe som minsker hårveksten over tid og gir langvarige resultater.

Minimal smerte: Sammenlignet med andre hårfjerningsmetoder som voksing og elektrolyse, er IPL vanligvis mindre smertefullt. De fleste personer opplever bare en mild prikkende følelse under behandlingen, og eventuell ubehag avtar raskt etterpå.

Hurtige behandlinger: IPL hårfjerning krever kortere behandlingstid enn andre metoder. Avhengig av behandlingsområdet kan en enkelt økt ta så lite som 10 minutter. Dette gjør at IPL er en praktisk løsning for de som har en travel hverdag.

Færre bivirkninger: IPL hårfjerning har en lavere risiko for bivirkninger sammenlignet med andre metoder. Mulige bivirkninger, som rødhet eller hevelse, er vanligvis milde og forsvinner innen kort tid.

Allsidighet: IPL kan brukes på forskjellige deler av kroppen, inkludert ansiktet, armene, bena, bikiniområdet og ryggen. Dette gjør det til en fleksibel løsning for de som ønsker å redusere hårvekst på flere områder.

IPL hårfjerning er en trygg og effektiv måte å redusere uønsket hårvekst på forskjellige områder av kroppen. Med sine mange fordeler og minimale bivirkninger, er det et populært valg for de som ønsker å oppnå glatt og hårfri hud.

Hvordan fungerer IPL hårfjerning

Teknologien bak IPL

IPL (Intense Pulsed Light) er en teknologi som benytter flere bølgelengder av lys for å fjerne uønsket hår. Det fungerer ved å sende lysimpulser gjennom hårsekkene, som absorberer lyset og omdanner det til varme. Denne prosessen skader hårsekken og hindrer ytterligere hårvekst.

I motsetning til laser hårfjerning, som bruker en enkelt lysbølge, inneholder IPL en rekke lysbølger som kan målrette flere hårsekker samtidig. Dette gjør IPL til en mer effektiv løsning for behandling av større områder på kroppen.

IPL-teknologien kan brukes på forskjellige hudtyper og hårfarger, men gir best resultat på mørkere hår og lysere hudtoner. Behandlingsområder inkluderer ansikt, armhuler, bikiniområde, ben og rygg.

Prosessen med IPL hårfjerning

Før behandlingen starter, barbere klienten det området som skal behandles for å sikre at alle hårene er i samme vekstfase. Deretter påføre en kjølende gel på huden, som bidrar til å beskytte overflaten og forbedre effekten av lysimpulsene.

Under behandlingen holdes IPL-håndholdte enheten mot huden og sender lysimpulser gjennom hårsekkene. Klienten kan føle en kort, varm følelse under hver puls, men dette er vanligvis godt tolerert. Behandlingsvarigheten kan variere etter det behandlede området, men en typisk økt varer 15-30 minutter.

Etter behandlingen, anbefale klienten å unngå soleksponering og bruker solbeskyttelse for å beskytte huden. Hårene vil vanligvis begynner å falle ut 10-14 dager etter behandlingen, og flere økter kan være nødvendig for å oppnå optimale resultater. Frekvensen av behandlingene avhenger av hårtykkelsen, hårvekst og området som behandles.

Mulige risikoer og bivirkninger

IPL hårfjerning er en populær metode for å fjerne uønsket hår på kroppen. Selv om det er en effektiv og trygg metode for mange, er det noen risikoer og bivirkninger som kan oppstå. Det er viktig å være klar over disse før du bestemmer deg for å gjennomgå denne behandlingen.

En mulig risiko ved IPL hårfjerning er hudirritasjon. Dette kan inkludere rødhet, hevelse eller kløe på området som er behandlet. Disse symptomene er vanligvis milde og forsvinner innen få dager. Ved å følge etterbehandlingsanvisningene nøye kan man minimere disse symptomene.

En annen risiko er pigmentendringer i huden. Dette kan bety at huden blir mørkere eller lysere på stedet som er behandlet. Pigmentendringer er mer vanlige hos personer med mørkere hudtyper og de som er eksponert for sollys rett før eller etter behandlingen.

I sjeldne tilfeller kan det oppstå arrdannelser eller infeksjoner etter IPL hårfjerning. Det er viktig å følge anbefalte retningslinjer for etterbehandling og renslighet for å redusere risikoen for infeksjon.

Noen personer kan også oppleve en allergisk reaksjon på IPL hårfjerning. Dette kan inkludere utslett, elveblest eller pustevansker. Hvis du har en historie med allergiske reaksjoner eller har sensitiv hud, bør du snakke med en profesjonell før du går gjennom med behandlingen.

Det er viktig å huske at de fleste av disse risikoene og bivirkningene er sjeldne og milde. Imidlertid er det lurt å være informert om mulige komplikasjoner og diskutere eventuelle bekymringer med en erfaren IPL-profesjonell før du bestemmer deg for å gjennomgå behandlingen.

Etterpleie og vedlikehold

Etter en IPL-hårfjerningsbehandling er det viktig å ta vare på huden for å oppnå best mulig resultat og unngå bivirkninger. Her er noen tips for etterpleie og vedlikehold:

  • Unngå soling: Det anbefales å unngå direkte sollys på det behandlede området i minst to uker etter behandlingen. Dette inkluderer naturlig sollys og solarium. Bruk solkrem med høy solfaktor (SPF 30 eller høyere) for å beskytte huden.
  • Fuktighet: Hold huden hydrert ved å påføre en mild fuktighetskrem uten parfyme. Dette vil hjelpe huden med å roe seg og minimere irritasjon etter behandlingen.
  • Unngå voksing og plukking: La hårene falle ut naturlig etter behandlingen, og unngå å fjerne dem ved hjelp av voks, pinsett eller tråd. Dette kan føre til irritasjon og redusere effektiviteten av IPL-behandlingen.
  • Kjøl ned huden: Hvis huden føles varm og irritert etter behandlingen, kan du bruke en kjølende gel, kalde kompresser eller for eksempel aloe vera for å berolige huden.
  • Unngå svømming og badstue: Klorvann fra svømmebassenget og høy varme fra badstuen kan irritere huden. Vent i hvert fall 48 timer etter behandlingen før du begir deg inn i basseng eller badstue.

Vedlikehold av IPL-behandlinger er nødvendig for kontinuerlig og langvarig hårfjerning. Gjenta behandlingene med jevne mellomrom, vanligvis hver 4-6 uke, for å oppnå optimale resultater. Hårfjerningsprosessen blir mer effektiv og huden blir glattere med hver gjentatt behandling.

Hvem er det passende for

IPL hårfjerning er en behandlingsmetode som passer for de fleste mennesker. Den er egnet for både menn og kvinner som ønsker å redusere eller fjerne uønsket hårvekst på kroppen. Behandlingen kan utføres på forskjellige kroppsdeler, som ansikt, armene, under armene, bena, og bikinilinjen.

Noen personer oppnår bedre resultater med IPL hårfjerning enn andre. Personer med mørkere hår og lysere hud har vist seg å oppnå de beste resultatene. Dette skyldes at IPL-teknologien målretter melanin, pigmentet som gir håret farge. Jo mer melanin som er tilgjengelig, desto mer effektiv er behandlingen. Personer med veldig lys hud og lyst hår, eller mørk hud og mørkt hår, kan oppleve mindre effektive resultater.

Det finnes noen tilfeller hvor IPL hårfjerning kanskje ikke er det beste alternativet for hårfjerning. For eksempel, personer med noen hudsykdommer, solbrenthet, vorter eller åpne sår, bør unngå IPL-behandlinger inntil deres hudtilstand er bedre. Det er også viktig å ta hensyn til at IPL ikke er en egnet løsning for transplantert hår eller tatoveringer.

Sensitiv hud og IPL hårfjerning Personer med sensitiv hud kan oppleve rødhet eller irritasjon etter en IPL-behandling, men dette er vanligvis forbigående og går over i løpet av noen timer. Dersom man er usikker på hvordan huden vil reagere på behandlingen, kan man gjennomføre en patch-test før man gjennomfører en full behandling.

IPL hårfjerning er en trygg og effektiv løsning for mange mennesker som ønsker å fjerne uønsket hårvekst. Men som med enhver kosmetisk prosedyre, er det viktig å konsultere en profesjonell før man påbegynner behandlingen for å sikre at det er passende og trygt for ens individuelle situasjon og behov.

Hvordan velge riktig IPL hårfjerningsmaskin

Når man skal velge en IPL hårfjerningsmaskin, er det flere faktorer man bør vurdere for å finne den som passer best for individets behov. Det er viktig å huske at ikke alle hårfjerningsmaskiner er like effektive eller egnet for alle hudtyper og hårtyper.

Pris og budsjett er en viktig faktor å vurdere. IPL hårfjerningsmaskiner varierer i pris, og det er viktig å finne en maskin som både er rimelig og av god kvalitet. Det kan være lurt å se på ulike modeller og sammenligne priser før man tar en beslutning.

Effektivitet er også viktig. Forskjellige IPL hårfjerningsmaskiner har ulik effektivitet. Noen fjerner håret raskere og mer permanent enn andre. Les anmeldelser og sjekk spesifikasjonene på maskinen for å få en forståelse av hvor effektiv den er i forhold til dine behov.

Behagelighet og brukervennlighet skal også tas i betraktning ved valg av IPL hårfjerningsmaskin. Noen modeller er lettere å bruke enn andre og vil være mer behagelige under behandlingen. Sjekk designet av maskinen og vurder hvordan det vil påvirke ditt hårfjerningsopplevelse.

Tilgjengelige funksjoner og innstillinger kan ha en stor innvirkning på brukeropplevelsen og resultater. Ulike modeller kan tilby ulike intensitetsnivåer, hastighetsinnstillinger og behandlingsmuligheter. Finn en maskin som tilbyr de funksjonene som passer best for din hudtype og hårtype.

Sikkerhet og effekt på huden må også vurderes for å forhindre bivirkninger eller varige skader på huden. Les instruksjonene og advarslene fra produsenten nøye, og sørg for at maskinen du velger er trygg å bruke på din hudtype.

Ved å vurdere disse faktorene når du skal velge en IPL hårfjerningsmaskin, vil du kunne finne den riktige maskinen som passer best for dine behov og preferanser.

Ofte stilte spørsmål om IPL hårfjernere

Hva er IPL hårfjerning?

IPL står for Intense Pulsed Light. Det er en teknologi som sender en relativt sterk, men samtidig skånsom lyspuls mot huden, som trenger helt inn til hårrøttene. Lyset fører til at hårrøttene går i dvale. Effekten av IPL kommer gradvis og over tid. Når du følger anbefalt behandlingsplan vil områdene du behandler få stadig mindre hår. Når du oppnår glatt hud med IPL hårfjerning varer resultatene også mye lengre enn med andre hårfjerningsmetoder. Faktisk kan du oppnå så mye som åtte uker uten ny hårvekst etter bare noen få behandlinger.

Hvordan fungerer IPL hårfjerning?

IPL fungerer takket være hudpigmentet melanin. Melanin er pigmentet som gir oss brunfarge når vi blir utsatt for sol. Når det skilles ut i huden gjør at at huden absorberer lys, samtidig som det beskytter oss mot stråling fra f.eks. sola. Melanin gjør også at hårrøttene absorberer det kraftige blinkende lyset fra IPL hårfjernere. Dette stimulerer hårrøttene til å gå i dvale og gir deg derfor glattere og hårfri hud.

Hvem kan prøve IPL hårfjerning hjemme?

Mange lurer på om hudtypen deres egner seg for IPL hårfjerning. Ikke alle kan eller burde bruke denne teknologien, men IPL til hjemmebruk har kommet langt de siste årene. Derfor kan grupper som ikke kunne bruke IPL før, sannsynligvis gjøre det i dag. Likevel finnes det noen viktige unntak: IPL hårfjerning bør ikke brukes på rødt, lyseblondt eller grått hår, og heller ikke på hudtype 5 og 6 – altså de to mørkeste hudtypene.

Hva slags resultater kan jeg forvente med IPL hårfjerning?

IPL-hårfjerning kan redusere hårveksten betydelig. Resultatene varierer, men mange opplever glattere hud og mindre hår etter flere behandlinger. Effektiviteten avhenger av hår- og hudtype, samt korrekt bruk av enheten.

Annonselenke

Ved å bruke vår annonselenke tjener vi en liten sum av kjøpet. Dette påvirker ikke prisen for deg på noen måte. Du får uansett det samme tilbudet.

Ansvarsfraskrivelse

Denne nettsiden inneholder informasjon om kosttilskudd og annen helseinformasjon. Informasjonen på nettsiden er kun ment som generell informasjon og bør ikke betraktes som erstatning for profesjonell rådgivning eller behandling fra helsepersonell. Vi tar ikke ansvar for skader, tap eller ulemper som oppstår som følge av bruk av informasjonen på denne nettsiden.

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.